جراحی غدد لنفاوی زیر بغل در درمان سرطان پستان

جراحی-غدد-لنفاوی-زیر-بغل-در-درمان-سرطان-پستان

علاوه بر جراحی پستان ، انجام کامل درمان سرطان سینه نیز ضروری است. برای جراحی غدد لنفاوی زیر بغل باید وضعیت غدد لنفاوی زیر بغل مشخص شود. برای اطمینان از گسترش سلولهای سرطانی در خارج از بافت پستان و به اصطلاح غدد لنفاوی زیر بغل این مورد ضرورت دارد.

گره های لنفاوی بخشی از سیستم هستند که مایعی به نام لنف را در بدن جمع می کنند. وقتی سلولهای سرطانی در بدن پخش می شوند، اغلب اولین مکان برای یافتن آنها در خارج از پستان است. غدد لنفاوی زیر بغل هستند. با حذف این غدد لنفاوی در حین جراحی و بررسی آنها در زیر میکروسکوپ ، یک آسیب شناس می تواند تشخیص دهد، آیا این غدد لنفاوی مثبت هستند (حاوی سلولهای سرطانی) یا منفی (بدون سلول سرطانی).

جراحی غدد لنفاوی زیر بغل شامل برداشتن بسیاری از غدد لنفاوی زیر بغل است. این عوارض زیادی از جمله تجمع ترشحات زیر بغل ، درد طولانی مدت در زیر بغل و بازو و از همه مهمتر تورم دست ایجاد می کند (که گاهی اوقات از خود سرطان آزار دهنده است). پیشرفت علم در جراحی زیر بغل به سمت عدم انجام این نوع جراحی های سنتی و پیچیده است و به همین دلیل امروزه تقریباً در تمام بیمارانی که در مراحل اولیه سرطان هستند بسیار محدود است. در عوض ، با نوعی جراحی جایگزین می شود که بسیار پیچیده تر است و به آن جراحی غدد لنفاوی محافظ می گویند.

جراحی غدد لنفاوی نگهبان

در بیشتر موارد ، به جای از بین بردن تمام یا بیشتر گره های لنفاوی زیر بغل ، تنها اولین غدد لنفاوی بعد از بافت پستان و در زیر بغل قابل برداشت است، و به آن گره لنفاوی نگهبان گفته می شود را خارج کرده و بررسيهای بافت شناسی را روی آن انجام داد.

  تاثیر ویتامین ها در کاهش ریسک ابتلا به سرطان

برای از بین بردن گره لنفاوی نگهبان ، قبل از جراحی پستان ، یک ایزوتوپ و یک ماده آبی رنگ در اطراف غده سرطانی یا زیر هاله سینه تزریق می شود. این مواد توسط جریان لنفاوی پستانی به غدد لنفاوی منتقل می شوند، و جراح با یک وسیله خاص می تواند اولین غدد لنفاوی (که غدد لنفاوی محافظ است) را شناسایی کند. و با برداشتن و ارسال آن به آسیب شناس تعیین می کند، آیا این گره لنفاوی حاوی سلولهای سرطانی است یا خیر؟

در حقیقت ، وضعیت غدد لنفاوی نگهبان به طور دقیق وضعیت بقیه غدد لنفاوی زیر بغل را نشان می دهد. اگر این غدد لنفاوی عاری از سلول های سرطانی باشد ، نشانه آن است که سلول های سرطانی به غدد لنفاوی زیر بغل گسترش نیافته اند. بنابراین ، حذف کامل گره های لنفاوی زیر بغل غیر ضروری و غیر ضروری است. لازم به ذکر است که جراحی زیر بغل کامل اگر بدون دلیل انجام شود. بی فایده است و عوارض زیادی دارد که مهمترین آن لنف ادم دست بعد از جراحی است.

دانستن این نکته مهم است که مطالعات جدید نشان داده است که در یک فرد مبتلا به سرطان پستان در مراحل اولیه. حتی اگر گره لنفاوی نگهبان مثبت باشد. (یعنی سلولهای سرطانی دارد) در اکثر موارد ، برداشتن همه غدد لنفاوی زیر بغل ضروری نیست. زیرا این موضوع در سالهای اخیر مورد بررسی قرار گرفته است. و به عنوان یک مجموعه استاندارد درمانی ، اطلاعات شما در این زمینه بسیار مهم است.

عوارض کوتاه مدت جراحی زیر بغل

  •  عفونت زخم
  •  هماتوم ، یا تجمع خون در زخم (خونریزی در ناحیه عمل)
  •  یا تجمع سروما مایع شفاف در زخم
  مصرف بی رویه ویتامین و سرطان
دکتر عطاالله رسولی

دکتر عطاالله رسولی

متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص جراحی سرطان

سابقه ریاست بیمارستانهای امیرکبیر و امیرالمومنین اهواز
فارغ التحصیل از دانشگاه تهران و انستیتو کانسر و با تجربه بیش از ۱۰,۰۰۰ عمل جراحی
ایشان در حال حاضر در بیمارستان آپادانا اهواز (کد نظام پزشکی ۴۴۸۹۸) مشغول به طبابت هستند.