بسیاری از افرادی که تحت شیمی درمانی یا جراحی برای درمان سرطان پستان قرار گرفته اند ، درد در شانه ها و شانه های خود را تجربه می کنند ، به خصوص هنگامی که دستان آنها به عقب کشیده می شود. مشکلات بعد از درمان سرطان پستان بالخص درد کتف بسیار شایع است. حدود 70 بیماران سرطانی پستان ممکن است این مشکل را داشته باشند و توانایی آنها در حرکت دادن شانه ها و بازوها کاهش یابد.
چرا بعد از درمان سرطان سینه دچار درد کتف میشویم؟
دو دلیل اصلی برای درد شانه در بیماران مبتلا به سرطان پستان وجود دارد:
- التهاب مفاصل: افرادی که تحت عمل جراحی ماستکتومی یا لامپکتومی پستان و سایر روش های درمانی مانند پرتودرمانی قرار می گیرند ، دچار التهاب عضلات و مفاصل کتف و زیر بغل می شوند. التهاب عضلات ، به ویژه در هفته های اول پس از جراحی ، باعث درد در مفاصل و عضلات کتف می شود.
- شانه منجمد (Frozen Shoulder): عدم حرکت دست و شانه و عدم تحرک در دوره نقاهت پس از جراحی سرطان پستان می تواند باعث ضعف عضلات کتف و خشکی آنها شود و در نتیجه درد ایجاد کند.
برای حل مشکل درد شانه در بیماران مبتلا به سرطان پستان چه کاری می توان انجام داد؟
درد کتف در بیماران کاملا قابل درمان است و در بسیاری از موارد با استفاده از مسکن های ضد التهاب و مراجعه به فیزیوتراپی تسکین می یابد. قبل از درمان ، ممکن است فیزیوتراپیست از شما بخواهد سی تی اسکن یا MRI انجام دهید تا از نزدیک عضلات و مفاصل بازوها و شانه ها را بررسی کند. به محض تأیید تشخیص توسط یک فیزیوتراپ ، حرکات اصلاحی شروع به بازگرداندن عضلات و تاندون های شانه به حالت اولیه می کنند. ما به شما توصیه می کنیم با یک جراح پستان برای فیزیوتراپیست که تجربه کار با بیماران سرطانی پستان را دارد مشورت کنید.
اگر درد شانه با مراجعه به فیزیوتراپیست برطرف نشود ، پزشکان معمولاً از تزریق کورتیکواستروئید برای کاهش التهاب مفصل استفاده می کنند. به یاد داشته باشید که انتخاب تیم درمانی مناسب می تواند عوارض جانبی مختلف درمان سرطان پستان مانند درد شانه را تا حد زیادی کاهش دهد.
شما میتوانید برای رزرو نوبت از دکتر عطااله رسولی متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص جراحی سرطان به بخش ارتباط با ما مراجعه کنید.