تاثیر فعالیت بدنی منظم و سرطان

مقابله-با-خستگی-و-کاهش-اشتها

اختلالات ریتم شبانه‌روزی بدن که به دلیل عدم تطابق تاثیرات محیطی مانند قرار گرفتن در معرض نور یا زمان غذا خوردن و تغییر ساعت بدن به وجود می‌آید، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.
تا کنون نتایج مطالعات زیادی نشان داده است که فعالیت بدنی منظم و متوسط خطر ابتلا به سرطان را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد، اما تا کنون مشخص نشده است که آیا زمان ورزش کردن فاکتور مهمی در این زمینه است یا خیر.
گروهی از محققان به منظور بررسی تاثیر زمان ورزش کردن بر کاهش خطر ابتلا به سرطان، مطالعه جدیدی انجام دادند و داده‌های سلامت دو هزار و ۷۹۵ نفر را بررسی کردند.
فرضیه محققان بر این اساس بود که ورزش صبحگاهی خطر ابتلا به سرطان سینه و سرطان پروستات را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد در صورتی که ورزش کردن هنگام بعدازظهر یا عصر ریتم ترشح ملاتونین را در بدن به تاخیر می‌اندازد.

  کشف جدید دانشمندان در متوقف کردن رشد سلول های سرطان سینه

بدن انسان هورمون ملاتونین را در طول شب تولید می‌کند. نتایج مطالعات اخیر نشان می دهد که این هورمون می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. محققان دریافته اند که خطر ابتلا به سرطان سینه و پروستات در افرادی که بین ساعت 8 تا 10 صبح ورزش می کنند به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
کرونوتیپ افراد یا تیپ زمانی شخصیت نیز بر نتایج مطالعه تأثیر می گذارد. بنابراین به نظر می رسد ورزش صبحگاهی برای افرادی که ترجیح می دهند عصر یا شب ورزش کنند ممکن است موثرتر باشد و خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

  روش های موثر در پیشگیری از ابتلا به سرطان

در خاتمه می توان بیان کرد که زمان فعالیت بدنی بر ریتم ترشح هورمون ملاتونین و متابولیسم غذا تأثیر می گذارد. اگرچه این مشاهدات نمی تواند مبنایی برای تعیین میزان ایده آل ورزش برای کاهش خطر ابتلا به سرطان باشد، اما به طور کلی می توان با انجام حداقل 150 دقیقه فعالیت بدنی متوسط ​​در هفته، میزان ورزش را به میزان قابل توجهی کاهش داد.

دکتر عطاالله رسولی

دکتر عطاالله رسولی

متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص جراحی سرطان

سابقه ریاست بیمارستانهای امیرکبیر و امیرالمومنین اهواز
فارغ التحصیل از دانشگاه تهران و انستیتو کانسر و با تجربه بیش از ۱۰,۰۰۰ عمل جراحی
ایشان در حال حاضر در بیمارستان آپادانا اهواز (کد نظام پزشکی ۴۴۸۹۸) مشغول به طبابت هستند.