شغل های پر ریسک ابتلا به سرطان

آشنایی با مشاغل سرطان زا

کار بیش از حد می تواند برای سلامتی شما خطرناک باشد و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. برخی از مشاغل بی خطر به نظر می رسند، اما با گذشت زمان، آسیب آنها ظاهر خواهد شد و شما را در معرض سرطان قرار می دهد. ما باید اطلاعات کافی در مورد خطرات جانبی کار خود داشته باشیم تا از هرگونه بیماری جلوگیری کنیم. در ادامه به معرفی شغلهایی میپردازیم که ریسک ابتلا به سرطان در آنها بیشتر هست. شایان ذکر است که موارد مطرح شده در ادامه مقاله صرفا خطرات پنهان را در چنین شغل هایی مشخص میکند که با رعایت کردن میتوان ریسک ابتلا به سرطان را به صورت چشمگیری کاهش داد.

  روش های موثر در پیشگیری از ابتلا به سرطان

آشنایی با مشاغل سرطان زا

ناخن کار ها

کسانی که در سالن های ناخن کار می کنند، مانند کسانی که در تعمیرگاه های خودرو یا پالایشگاه های روغن کار می کنند، در معرض سرطان هستند. این افراد در معرض مواد شیمیایی قوی و خطرناک قرار دارند. برای پیشگیری از سرطان ریه، ناخن‌کارها باید از دستکش، ماسک و لباس‌های آستین بلند استفاده کنند و اتاق‌های کارشان دارای تهویه مناسب و جریان هوا باشد.

  مواد شیمیایی رنگ ها رشد تومور سرطان سینه را سرعت می بخشند

کارهای پشت میزی

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که تمام روز می نشینید و کارهای خود را انجام می دهید، می توان اثرات منفی آن را روی سلامتی خود احساس کرد. افرادی که 6 ساعت در روز را به صورت نشسته می گذرانند، بیشتر از افرادی که به تنهایی برای مدت کوتاهی ورزش می کنند، در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و رحم در زنان هستند و بیشتر جان خود را از دست می دهند. به خصوص در روزه داری که غذای زیادی دارید، حتماً از سر سفره بلند شوید و راه بروید.

خلبانان

خلبانان در معرض اشعه ماوراء بنفش در سطوح بالاتر از حد معمول هستند. قرار گرفتن در معرض این اشعه خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهد. طبق تحقیقات، یک ساعت نشستن در کابین هواپیما مانند استفاده از تخت برنزه کننده به مدت 20 دقیقه است و در معرض اشعه UVA قرار می گیرند. خطر اشعه ماوراء بنفش بیشتر از ابرهای غلیظ و در روزهای برفی است و خلبانان باید به طور مرتب از ضد آفتاب استفاده کنند و برای غربالگری سرطان پوست به پزشک مراجعه کنند.

کشاورزان

کشاورزان و کسانی که در مزارع و باغ ها کار می کنند. این افراد بیشتر در معرض آفت کش ها هستند و بیشتر و 20 درصد بیشتر از سایر مردان در معرض سرطان های پروستات، خون و استخوان قرار دارند. سموم گیاهی، حشره کش ها و سوخت ماشین آلات کشاورزی حاوی مواد سمی هستند و ورود آنها به بدن منجر به سرطان های مختلف می شود.

آتشنشان ها

جای تعجب نیست که آتش نشانان در شرایط خطرناک و مرگبار کار می کنند، اما این افراد می توانند اثرات استنشاق دود و گازها را حتی پس از تعویض طولانی مدت لباس ببینند. مواد سمی و سرطان زا در دود شامل آکرولئین، مونوکسید کربن و فرمالدئید است. آتش نشانان باید از استنشاق دود اجتناب کنند و همیشه لباس مناسب بپوشند و پس از خروج از منطقه خود را کاملا تمیز کنند.

کارکنان معادن

نه تنها معدنچیان در معرض آزبست هستند، بلکه کارگران زیرزمینی بیشتر در معرض اورانیوم و رادون هستند. حتی زندگی با سرطان مغز، مزوتلیوما، سرطان معده و تیروئید هم مرز است. این افراد به دلیل وجود گازهای خروجی از اگزوز خودروهای سنگین به سرطان ریه مبتلا هستند.

آرایشگر های رنگ مو

آرایشگران برای مدت طولانی در معرض مواد شیمیایی بوده اند و تقریبا یک سوم زنان بالای 18 سال و یک دهم مردان از رنگ استفاده می کنند. قرار گرفتن در معرض لاک می تواند باعث سرطان حنجره، مثانه و ریه شود، بنابراین باید از لاک زدن در محیطی بدون تهویه مناسب خودداری شود. آنها باید از ماسک فیلتر و دستکش استفاده کنند.

  آیا استفاده از مواد آرایشی، ریسک ابتلا به سرطان را بیشتر خواهند کرد؟

کارکنان کارخانه ها

یکی از شرکت هایی که کارکنان آن در معرض انواع بیماری ها و سرطان هستند، صنعت لاستیک است. کارخانه های تولید کننده لاستیک، دستکش، کش و … این افراد در معرض دود، گرد و غبار و محصولات شیمیایی قرار دارند و با خطرات جدی مواجه می شوند. این افراد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان مثانه، معده و ریه هستند. برخی از این سموم نه تنها از طریق استنشاق وارد بدن می شوند، بلکه می توانند از طریق پوست نیز جذب شوند.

مکانیک ها

مکانیک ها از روغن های مخصوص خودرو و مواد خاصی به نام آزبست برای تنظیم کلاچ ها و ترمزها استفاده می کنند. آزبست عامل اصلی مزوتلیوما است که نوع خاصی از سرطان است. مکانیک ها اغلب دست های خود را با بنزین تمیز می کنند که باعث برخی سرطان ها مانند سرطان خون می شود. به خصوص افرادی که بیش از 5 خودرو در هفته تعمیر می کنند.

نقاش های ساختمانی

کسانی که در معرض گازهای ناشی از رنگ و مواد شیمیایی مانند بنزن قرار می گیرند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان لنفوم، مثانه و کلیه هستند. آرسنیک موجود در رنگ خود سرطان زا است. بنابراین رعایت استفاده از ماسک های حرفه ای و لباس مناسب بسیار مهم است.

دکتر عطاالله رسولی

دکتر عطاالله رسولی

متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص جراحی سرطان

سابقه ریاست بیمارستانهای امیرکبیر و امیرالمومنین اهواز
فارغ التحصیل از دانشگاه تهران و انستیتو کانسر و با تجربه بیش از ۱۰,۰۰۰ عمل جراحی
ایشان در حال حاضر در بیمارستان آپادانا اهواز (کد نظام پزشکی ۴۴۸۹۸) مشغول به طبابت هستند.