درمان سرطان سینه در دوران بارداری

درمان سرطان سینه در دوران بارداری

آیا ماموگرافی در دوران بارداری بی خطر است؟ ماموگرافی (اشعه ایکس پستان) می تواند برای تشخیص سرطان سینه در دوران بارداری انجام شود. اگر ماموگرافی در دوران بارداری انجام شود ، می توان از سپرهای مخصوص برای محافظت از نوزاد در برابر اشعه استفاده کرد.

نحوه تشخیص سرطان پستان در دوران بارداری

اگر علائم سرطان پستان را دارید ، پزشک شما را معاینه می کند و تصمیم می گیرد که شما را برای ارزیابی بیشتر به کلینیک ارجاع دهد. سرطان پستان در دوران بارداری یا در چند ماه اول پس از زایمان به عنوان سرطان پستان مربوط به بارداری شناخته می شود.

سرطان پستان در کلینیک های سرطان سینه معمولاً با روشی شناخته می شود که به غربالگری سه گانه معروف است. اولین بخش از این ارزیابی معاینه پستان توسط متخصص بالینی است. معمولاً سونوگرافی توصیه می شود. سونوگرافی از امواج صوتی با فرکانس بالا برای ایجاد تصویری از سینه استفاده می کند. این روش کاملاً بی خطر است و روی نوزاد تأثیر نمی گذارد. ماموگرافی نیز می تواند انجام شود. سونوگرافی و ماموگرافی اغلب بهترین روش ها برای تشخیص تغییرات اولیه در سینه هستند، اما از MRI ​​نیز استفاده می شود. MRI از یک میدان مغناطیسی و امواج رادیویی برای ایجاد یک سری تصاویر از قفسه سینه استفاده می کند.

قسمت نهایی ارزیابی سه گانه شامل گرفتن نمونه ای از بافت پستان (بیوپسی هسته ای) یا سلول های پستان (آسپیراسیون) است. نمونه برای میکروسکوپ به آزمایشگاه ارسال می شود. بيوپسي هسته اي بيشتر در زنان باردار استفاده مي شود و براي تشخيص قابل اعتمادتر است.

هر دو آزمایش برای شما و فرزند شما بی خطر است. علائم کبودی در  سینه پس از بیوپسی شایع است زیرا باعث افزایش خون رسانی به پستان می شود.

اگر سرطان پستان داشته باشم می توانم بارداری خود را ادامه دهم؟

هنگامی که سرطان سینه تشخیص داده می شود ، ختم بارداری معمولاً توصیه نمی شود. اکثر زنان در حین درمان سرطان پستان به بارداری خود ادامه می دهند. با این حال ، برخی از زنان تمایلی به انجام این کار ندارند. تصمیم برای قطع حاملگی کاملاً شخصی است. پس از صحبت با تیم متخصص و متخصص زنان و زایمان ، این تصمیم به عهده شما و شریک شماست.

  مصرف بی رویه ویتامین و سرطان

آیا سرطان پستان می تواند روی کودک تأثیر بگذارد؟

هیچ شواهدی وجود ندارد که سرطان سینه در دوران بارداری بر رشد جنین در رحم تأثیر می گذارد. شما نمی توانید سرطان را به فرزند خود منتقل کنید. علاوه بر این ، هیچ مدرکی مبنی بر تاثیرات درمانی آن بر فرزند شما و ایجاد سرطان وجود ندارد.

آیا سرطان پستان در دوران بارداری تهاجمی تر است؟

هیچ شواهد قطعی وجود ندارد که سرطان پستان در دوران بارداری تهاجمی تر از سرطان پستان باشد که در زمان های دیگر رخ می دهد. با این حال ، از آنجا که تشخیص سرطان سینه در دوران بارداری دشوار است ، ممکن است تشخیص به تاخیر بیفتد. این بدان معناست که سرطان در مرحله پیشرفته تری قرار دارد.

درمان سرطان سینه در دوران بارداری و بعد از تولد

اگر در دوران بارداری به سرطان سینه مبتلا هستید ، معمولاً می توانید درمان موثر سرطان پستان را دریافت کنید ، و این بر رشد نوزاد شما تأثیر نمی گذارد. تیم متخصصان شما اطمینان می دهند که شما بهترین درمان را برای سرطان سینه دریافت خواهید کرد و تأثیر آن را روی نوزاد خود مطالعه خواهید کرد. بارداری در دوره سه ماهه اندازه گیری می شود. هر سه ماهه بارداری چندین هفته را نشان می دهد.

  • سه ماهه اول – از زمان بارداری تا 12 هفته
  • سه ماهه دوم – 13–28 هفته
  • سه ماهه سوم – 28 هفته تا زایمان

به طور کلی ، درمانی که در دوران بارداری انجام می دهید بستگی به طول بارداری شما در زمان تشخیص سرطان سینه ، نوع و میزان سرطان سینه و شرایط شخصی شما دارد. هدف حفظ تعادل ، ارائه موثرترین درمان برای سرطان سینه و ایمن نگه داشتن نوزاد است. بسته به بارداری و اینکه آیا زایمان کرده اید ، درمان های زیر ممکن است انجام شود. اگر در اواخر بارداری هستید ، تیم متخصصان شما ممکن است تصمیم بگیرند که درمان را به بعد از زایمان موکول کنند. در صورت تغذیه با شیر مادر ، توصیه می شود قبل از هرگونه درمانی مصرف آن را متوقف کنید.

شیمی درمانی

از ترکیبات خاصی از داروهای شیمی درمانی می توان در دوران بارداری استفاده کرد. با این حال ، در سه ماهه اول باید از شیمی درمانی اجتناب کرد زیرا می تواند بر رشد نوزاد تأثیر بگذارد و حتی باعث سقط جنین شود. به طور کلی ، شیمی درمانی در سه ماهه دوم و سوم بی خطر است. اکثر زنانی که تحت درمان قرار می گیرند در این دوران فرزندان سالمی دارند. رشد و سلامت نوزاد با سونوگرافی کنترل می شود. توصیه می شود سه تا چهار هفته قبل از زایمان شیمی درمانی را متوقف کنید تا از عوارضی مانند عفونت در هنگام تولد یا بعد از تولد نوزاد جلوگیری شود. شیمی درمانی را می توان پس از تولد نوزاد ادامه داد. در دوران شیمی درمانی باید از شیردهی اجتناب شود ، زیرا برخی از داروهای شیمی درمانی از طریق خون به شیر مادر منتقل می شوند.

  تشخیص سرطان پستان با آزمایش خون

جراحی در غدد لنفاوی

اگر مبتلا به سرطان سینه تهاجمی هستید ، تیم متخصصان شما غدد لنفاوی زیر بغل شما را از نظر وجود سلول های سرطانی بررسی می کنند. به همین دلیل ، پزشک ممکن است جراحی را برای برداشتن برخی یا همه غدد لنفاوی توصیه کند. این ، همراه با سایر اطلاعات در مورد سرطان پستان ، به شما کمک می کند تا تصمیم بگیرید که آیا بعد از جراحی به درمان بیشتری نیاز دارید یا خیر.

هورمون درمانی (غدد درون ریز)

هورمون درمانی تنها در صورتی تجویز می شود که گیرنده هایی روی سلول های سرطانی سینه شما وجود داشته باشد. وقتی استروژن به این گیرنده ها متصل می شود ، می تواند باعث سرطان شود. همه سرطان های سینه با استفاده از بیوپسی بافت یا گیرنده های استروژن پس از جراحی آزمایش می شوند. سرطان پستان در دوران بارداری نسبت به زنان غیر باردار گیرنده های استروژن کمتری دارد. هورمون درمانی در دوران بارداری انجام نمی شود ، بنابراین اگر سرطان پستان شما به استروژن حساس است ، پس از تولد نوزاد هورمون درمانی را شروع کنید. اگر تحت هورمون درمانی هستید ، توصیه نمی شود به نوزاد خود شیر دهید.

پرتودرمانی

به طور کلی رادیوتراپی یا پرتودرمانی در تمام مراحل بارداری توصیه نمی شود. زیرا حتی یک دوز کوچک می تواند برای نوزاد خطرناک باشد. برنامه درمانی شما در دوران بارداری این است که تا حد امکان از پرتودرمانی پس از تولد اجتناب یا تاخیر کنید. اگر چاره ای جز پرتودرمانی در دوران بارداری نباشد ، می توان برای محافظت از کودک تغییراتی ایجاد کرد.

جمع بندی

خطر عود یا عود سرطان سینه همیشه افراد مبتلا به این سرطان و کسانی که تحت درمان قرار می گیرند را تهدید می کند. معاینات بعدی به شما اطلاع می دهد که سرطان دوباره بازگشته است.

شما میتوانید برای رزرو نوبت از دکتر عطااله رسولی متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص جراحی سرطان به بخش ارتباط با ما مراجعه کنید.

دکتر عطاالله رسولی

دکتر عطاالله رسولی

متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص جراحی سرطان

سابقه ریاست بیمارستانهای امیرکبیر و امیرالمومنین اهواز
فارغ التحصیل از دانشگاه تهران و انستیتو کانسر و با تجربه بیش از ۱۰,۰۰۰ عمل جراحی
ایشان در حال حاضر در بیمارستان آپادانا اهواز (کد نظام پزشکی ۴۴۸۹۸) مشغول به طبابت هستند.