مصرف بی رویه ویتامین و سرطان

مصرف بی رویه ویتامین و سرطان

مصرف انواع ویتامین ها به تقویت بدن و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. مردم تصور می کنند که این ویتامین ها به پیشگیری از سرطان کمک می کند ، اما جالب است بدانید که مصرف زیاد برخی از ویتامین ها می تواند باعث اختلال در بدن شود. تحقیقات نشان داده است که این ویتامین ها خود می توانند باعث سرطان و بیماری های قلبی عروقی شوند.

آیا مصرف خودسرانه ویتامینها باعث افزایش ریسک سرطان خواهد شد؟

ویتامین E و ویتامین C

ویتامین هایی مانند E و C باعث افزایش کاروتن در بدن می شوند و باعث تغییرات غیرطبیعی در سلول های ژنتیکی می شوند که در نهایت خطر ابتلا به سرطان ، به ویژه سرطان ریه را افزایش می دهد. و مکمل های ویتامین مصرف می کنند. اکثر آنها نیازی به این ویتامین ها ندارند و مصرف آنها مضر است.

کارشناسان استفاده روزانه از سبزیجات و میوه های تازه را به جای قرص و مکمل های ویتامین توصیه می کنند ، زیرا در موارد خاص مصرف ویتامین ها ضروری است ، بهتر است قبل از مصرف با متخصص مشورت کنید.

ارتباط مستقیم مصرف ویتامین و بیماری سرطان

یک دانشگاه معتبر آمریکایی مطالعه ای را بر روی جامعه ای از زنان میانسال (40 هزار نفر) انجام داد که ارتباط بین سرطان و استفاده از ویتامین ها و مکمل ها را مشخص کرد. در این مطالعه که 20 سال به طول انجامید ، نتیجه زیر بدست آمد: شما به دلیل بیماری های قلبی و سرطان به طور مداوم قرص ها و مکمل های ویتامین مصرف می کردید در مقایسه با افرادی که این ویتامین ها را مصرف نمی کردند.

تاثیر شگرف ویتامین D در جلوگیری از سرطان

برای ارزیابی اثربخشی ویتامین D و نقش آن در پیشگیری از سرطان ، ابتدا باید به بررسی فعالیت های ویتامین D و نقش آن در بدن بپردازیم. ویتامین D یکی از ویتامین های حیاتی و بسیار م inثر در بدن است. در حقیقت ویتامین D در بیشتر فعالیتهای حیاتی بدن وجود دارد.

ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است. بیشتر به دلیل نقش آن در استحکام استخوان ها شناخته می شود ، اما این تنها عملکرد این ویتامین نیست. ویتامین D در واقع هورمونی است که به رشد مغز کمک می کند و ژن های زیادی در آن دخیل هستند. علاوه بر این ، این ویتامین نقش مهمی در عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن ، تعادل هورمون های پاراتیروئید ، سیستم جنسی ، قدرت ماهیچه ها ، چرخه خواب و بیداری و فرایندهای متابولیک مختلف دارد. اما اینها تنها بخشی از فعالیتهای این ویتامین است.

علیرغم اثربخشی و اهمیت بالای این ویتامین ، کمبود ویتامین D در سراسر جهان بسیار شایع است و بیشتر در زنان و کودکان رخ می دهد. حدود یک میلیارد نفر در جهان کمبود ویتامین D دارند. به آمار هشداردهنده کمبود ویتامین D در ایران توجه کنید. بیش از 67 درصد ایرانیان دچار کمبود ویتامین D هستند و این رقم در تهران به 81 درصد می رسد که آماری تکان دهنده و زنگ خطری برای مردم است زیرا این ویتامین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و تسریع بهبودی می شود. علاوه بر این ، در مبارزه با بیماری های تنفسی مانند سرماخوردگی و احتمالاً بیماری عروق کرونر موثر است.

این ویتامین علاوه بر سلامت استخوان ، در افزایش طول عمر و کاهش افسردگی و کسالت ، درمان بیماری های پوستی ، کاهش فشار خون و انسولین در بدن و پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها موثر است. فقر بدون شک یک مشکل و یک سلامتی خواهد بود. فرد را به خطر بیندازد.

  تاثیر ویتامین ها در کاهش ریسک ابتلا به سرطان

مطالعات زیادی در سراسر جهان در مورد اثربخشی ویتامین D در پیشگیری از سرطان انجام شده است. نتایج تجربی نشان می دهد که ویتامین D می تواند از انواع مختلف سرطان جلوگیری کرده و از رشد سلول های سرطانی جلوگیری کند. نشان داده شده است که ویتامین D مانع از رشد سلول های سرطانی و کوچک شدن تومورهای سرطانی می شود. همچنین می تواند منجر به بیماریهای خودایمنی (بیماریهای ناشی از حمله سیستم ایمنی به سلولها ، مانند MS) شود.

ویتامین D در چه موادی یافت میشود؟

ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است و با آن جذب می شود. این ویتامین در برخی ماهی های پرچرب مانند ماهی آزاد و ساردین ، ​​شاه ماهی و برخی دیگر از ماهی های پرچرب یافت می شود.

علاوه بر این ، روغن کبد ماهی ، ماهی تن ، میگو ، زرده تخم مرغ ، قارچ ، شیر گاو و سویا ، آب پرتقال و جو دوسر همگی حاوی مقادیر متفاوتی از ویتامین D هستند. منابع مهم دیگر ، اما بدون ویتامین DD ، می توانند به نور خورشید مربوط شوند. نور خورشید ، به ویژه بین ساعت 10 صبح تا 3 بعد از ظهر ، به تأمین مقداری ویتامین D مورد نیاز بدن کمک می کند.

لازم به ذکر است که کمبود ویتامین D در شهرهای آفتابی با نور بیشتر خورشید مانند شهرهای جنوبی و کشورهای عربی نیز رخ می دهد. این ممکن است به دلیل پوشش مردم در این مناطق باشد. بنابراین مراقب استفاده از کرم های ضد آفتابی باشید که پوشش خوبی دارند و آنقدر قوی نیستند که مانع از رسیدن کامل نور خورشید به پوست شما شوند. البته عدم استفاده از محافظ خورشیدی خود می تواند یکی از عوامل ایجاد سرطان پوست باشد ، زیرا اشعه ماوراء بنفش خورشید می تواند به ساختار سلول های پوست آسیب برساند و جهش ژنی ایجاد کند. بنابراین مراقب کرم های ضد آفتابی که استفاده می کنید باشید تا نه تنها برای پوست شما مناسب باشد بلکه با آب و هوای منطقه زندگی شما سازگار و متعادل باشد.

همچنین شما میتوانید در مقاله رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از ابتلا به سرطان اطلاعات بیشتری کسب کنید.

کمبود ویتامین D در چه افرادی دیده میشود؟

همانطور که قبلاً ذکر شد ، ارتباط مستقیمی بین کمبود ویتامین D و سرطان وجود دارد. در نتیجه ، افرادی که در دریافت ویتامین D مشکل دارند ، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان هستند.

میزان دریافت ویتامین D نوزادان بستگی به میزان این ویتامین در بدن مادر دارد. علاوه بر این ، پوست افراد مسن نمی تواند ویتامین D کافی برای بدن تامین کند ، بنابراین توصیه می شود این گروه از افراد به اندازه کافی از نور خورشید برای جبران این کمبود استفاده کنند.

تحقیقات نشان می دهد که افراد رنگین پوست کمتر قادر به جذب این ویتامین هستند زیرا میزان رنگدانه ملانین در پوست بیشتر است و این باعث می شود توانایی پوست در تولید ویتامین D به کمک نور کاهش یابد. پوست این گروه از افراد معمولاً در برابر نور خورشید مقاوم تر است و این دسته ها می توانند مدت طولانی تری در معرض نور خورشید قرار گیرند.

کمبود ویتامین D همچنین در افراد مبتلا به بیماری های گوارشی و التهابی روده یا افرادی که معده خود را با جراحی بای پس معده برداشته اند و نمی توانند چربی را جذب کنند ، شایع است ، همانطور که گفته شد. با آن جذب می شود.

شما میتوانید برای رزرو نوبت از دکتر عطااله رسولی متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص جراحی سرطان به بخش ارتباط با ما مراجعه کنید.

دکتر عطاالله رسولی

دکتر عطاالله رسولی

متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص جراحی سرطان

سابقه ریاست بیمارستانهای امیرکبیر و امیرالمومنین اهواز
فارغ التحصیل از دانشگاه تهران و انستیتو کانسر و با تجربه بیش از ۱۰,۰۰۰ عمل جراحی
ایشان در حال حاضر در بیمارستان آپادانا اهواز (کد نظام پزشکی ۴۴۸۹۸) مشغول به طبابت هستند.