روش های تشخیص سرطان سینه و مراحل انجام آزمایشات

متخصص سرطان پستان با روپوش سفید و روبان صورتی

گاهی اوقات تشخیص سرطان سینه پس از بروز علائم و نشانه ها انجام می شود. اما بسیاری از زنان مبتلا به سرطان سینه هیچ علامتی ندارند. بنابراین ، غربالگری منظم سرطان سینه بسیار مهم است. پزشکان اغلب از یک سری آزمایش های اضافی برای تشخیص سرطان سینه استفاده می کنند. آنها ممکن است برخی از بیماران را به متخصصان سینه یا جراحان ارجاع دهند. البته این بدان معنا نیست که بیمار مبتلا به سرطان است یا نیاز به عمل جراحی دارد ، بلکه این پزشکان در تشخیص مشکلات سینه متخصص هستند و می توانند با آزمایش های مختلف سرطان سینه را تشخیص دهند. اگر پزشک در حین آزمایش غربالگری (ماموگرافی) علائم سرطان سینه را پیدا کرد یا علائم سرطان پستان را نشان داد ، باید آزمایش های بیشتری انجام دهید تا از وجود سرطان مطمئن شوید. به یاد داشته باشید ، انواع مختلف سرطان سینه ممکن است علائم و نشانه های متفاوتی داشته باشند.

تست های آزمایشگاهی برای تشخیص سرطان پستان

 آزمایش ژنومی پیشرفته

آزمایش ژنومی تومورها را در سطح سلولی بررسی می کند تا به دنبال تغییرات DNA ناشی از رشد سرطان باشد. با شناسایی جهش هایی که در ژنوم سلول های سرطانی رخ می دهد ، می توان علت تومورها و درمان های مناسب را بهتر درک کرد.

انکوتایپ DX

آزمایش oncotype DX (همچنین به عنوان آزمایش ژنتیکی 21 نامیده می شود) تعیین می کند که آیا شیمی درمانی برای زنان مبتلا به سرطان سینه در مراحل اولیه مناسب است یا خیر. علاوه بر این ، این آزمایش آزمایشگاهی به ما در تشخیص احتمال عود بیماری کمک می کند. با این اطلاعات ، بهتر است در مورد سرطان پستان تصمیم آگاهانه تری بگیرید.

ماماپرینت (Mammaprint) + بلوپرینت (Blueprint)

آزمایش های آزمایشگاهی Mammaprint + Blueprint-Mammaprint و blueprint برای رمزگشایی ویژگی های خاص تومورهای پستان مورد استفاده قرار می گیرد تا به ما در طراحی یک برنامه درمانی خاص با توجه به نیازهای فردی هر بیمار کمک کند. از ماماپرینت برای تعیین خطر عود سرطان بیمار استفاده می شود. از بلوپرینت می توان برای تعیین جهش های تومور نشان دهنده رفتار سرطان استفاده کرد. هنگام استفاده از ماماپرینت ، طرح تومور را به طور دقیق طبقه بندی می کند و تصویر واضح تری از استراتژی درمان در اختیار ما قرار می دهد.

  پروبیوتیک، معجزه در روند درمان سرطان سینه

بیوپسی یا نمونه برداری

برخی از بیوپسی های رایج که به پزشکان در تشخیص سرطان پستان کمک می کند عبارتند از: بیوپسی آسپیراسیون با سوزن ریز با سوزن های بسیار کوچک ؛ بیوپسی سوزن هسته ای با سوزن های بزرگتر ؛ بیوپسی با هدایت MRI ؛ یا بیوپسی جراحی که در آن تمام یا قسمتی از توده برداشته می شود حذف و بررسی کنید سرطان. آسپیراسیون با سوزن نازک و بیوپسی سوزن هسته ای را می توان با استفاده از آزمایشات تصویربرداری خاص مانند سونوگرافی ، MRI پستان ، ماموگرافی یا سی تی اسکن انجام داد.

بیوپسی غدد لنفاوی نگهبان را می توان انجام داد تا مشخص شود آیا سرطان به غدد لنفاوی زیر بازو گسترش یافته است یا خیر. ماده رادیواکتیو یا رنگ مستقیماً زیر پوست سینه تزریق می شود. آسیب شناس اولین مجموعه غدد لنفاوی را برای بررسی وجود سلول های سرطانی برمی دارد.

تشخیص سرطان متاستاتیک

اگر سرطان پستان متاستاتیک رخ دهد ، ممکن است علائم داشته باشید یا نداشته باشید. گاهی اوقات این علائم پزشک را وادار می کند تا سرطان پستان متاستاتیک را آزمایش کند. اگر بیمار مبتلا به سرطان پیشرفته محلی پستان تشخیص داده شود ، می توان از نظر بیماری متاستاتیک نیز آزمایش کرد. رادیولوژی مداخله ای می تواند از انرژی الکتریکی برای درمان بیماران مبتلا به سرطان سینه با متاستازهای کبدی ، سونوگرافی داخل برونشیال (EBUS) برای درمان متاستازهای ریه یا کیفوپلاستی برای درمان متاستازهای استخوانی استفاده کند.

آزمایش های تصویربرداری

آزمایش های تصویربرداری روش های مختلفی را برای تشخیص سرطان پستان ارائه می دهند، از جمله:

سونوگرافی

این آزمایش تصویربرداری می تواند حتی کوچکترین ناهنجاری ها در یک سینه متراکم را تشخیص داده و به تعیین کیست یا توده جامد کمک کند. سونوگرافی همچنین می تواند برای تعیین تومورها و راهنمایی پزشکان در طول بیوپسی یا ساکشن استفاده شود. به عنوان مثال ، در برخی موارد ، انکولوژیست های جراحی از سونوگرافی حین عمل در طول لامپکتومی برای تعیین مرز تومور قبل از برداشتن استفاده می کنند.

 ماموگرافی

ماموگرافی دیجیتال تصاویر دیجیتالی واضحی از سینه ها گرفته و آنها را در معرض اشعه کمتری قرار می دهد. هنگامی که تصویر دیجیتال دریافت و به تجهیزات پیشرفته ماموگرافی دیجیتال منتقل می شود ، رادیولوژیست تصویر را تجزیه و تحلیل می کند تا محل و وسعت بیماری را مشخص کند. این فناوری پیشرفته تشخیص سرطان پستان ، پتانسیل پیشرفت قابل توجهی در تشخیص سرطان سینه در دوزهای کمتر را ارائه می دهد. تابش – تشعشع. ، کاهش میزان فشرده سازی سینه و بهبود تشخیص سرطان سینه. پزشکان اغلب از ماموگرافی برای تشخیص کارسینوم مجرا در محل اولیه در مراحل اولیه استفاده می کنند.

  خبر خوب درباره سرطان پستان

تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)

با استفاده از این فناوری ، امواج رادیویی می توانند تصاویر مقطعی با جزئیات سینه بگیرند. MRI می تواند به شناسایی تومورهای پستانی که ممکن است در طول ماموگرافی از دست رفته باشند ، کمک کند.

 بیوپسی هدایت رزونانس مغناطیسی

از طریق این جراحی با حداقل تهاجم مبتنی بر تصویر ، رادیولوژیست ها از فناوری MRI و نرم افزار هدف گیری برای حذف سلول ها از مناطق مشکوک پستان برای تشخیص و برنامه ریزی درمان استفاده می کنند.

 PER / CT scan

این فناوری تصویربرداری هسته ای پیشرفته ترکیبی از توموگرافی گسیل پوزیترون (PET) و توموگرافی کامپیوتری (CT) در یک دستگاه است. اسکن PET/CT اطلاعاتی در مورد ساختار و عملکرد سلولها و بافتهای بدن در طول تصویربرداری نشان می دهد. این اسکن یک تصویر کامپیوتری دقیق از پستان ایجاد می کند ، فعالیت غیر طبیعی و محل تومور را نشان می دهد و می تواند ضایعات تا اندازه 2.8 میلی متر را تشخیص دهد.

اسکن استخوان

این آزمایش تعیین می کند که آیا سرطان سینه به استخوان ها سرایت کرده است یا خیر. اسکن استخوان تصاویر مهمی از جمله محل متاستاز استخوان را تهیه می کند.

توموسنتز دیجیتالی پستان

تاموسنتز شبیه ماموگرافی استاندارد است زیرا از فناوری اشعه ایکس استفاده می کند و فشار یکسانی را روی پستان اعمال می کند. اما تصویری دو بعدی نمی گیرد ، بلکه تصویری سه بعدی از چندین زاویه مختلف می گیرد.

جمع بندی

از آنجا که سالانه تعداد زیادی از زنان در سراسر جهان به سرطان سینه مبتلا می شوند ، تشخیص زودهنگام این بیماری مهمترین مرحله در پیشبرد برنامه های درمانی برای از بین بردن این بیماری است. همانطور که در این مقاله توضیح داده شد ، روش تشخیص سرطان پستان بسته به نوع ، سن فرد ، نتایج معاینه قبلی و تشخیص پزشک متفاوت است.

شما میتوانید برای رزرو نوبت از دکتر عطااله رسولی متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص جراحی سرطان به بخش ارتباط با ما مراجعه کنید.

دکتر عطاالله رسولی

دکتر عطاالله رسولی

متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص جراحی سرطان

سابقه ریاست بیمارستانهای امیرکبیر و امیرالمومنین اهواز
فارغ التحصیل از دانشگاه تهران و انستیتو کانسر و با تجربه بیش از ۱۰,۰۰۰ عمل جراحی
ایشان در حال حاضر در بیمارستان آپادانا اهواز (کد نظام پزشکی ۴۴۸۹۸) مشغول به طبابت هستند.