یکی از مباحث اساسی که در مورد سرطان سینه مطرح است، بازسازی سینه و نحوه انجام آن است. بازسازی سینه بعد از سرطان بسته به وسعت سرطان، تمایل بیمار و تشخیص پزشک به روش های مختلف انجام میشود.
بیمار باید در مورد انواع آنها اطلاعات کافی داشته باشد. ماستکتومی (جراحی برداشتن سینه) اثرات روانی منفی برای بسیاری از زنان دارد. جراحی بازسازی سینه بعد از درمان سرطان، به تغییر فرم سینه ها را کمک میکند. از دیگر مزایای این جراحی میتوان به افزایش اعتماد به نفس بیمار و احساس بهتر در طول دوره اشاره کرد.
درمان سرطان سینه با ماستکتومی شایع ترین علت جراحی زیبایی سینه است. زنان مبتلا به سرطان سینه، لامپکتومی و پرتو درمانی و همچنین بیمارانی که سینه هایشان به دلیل ناهنجاریهای مادرزادی رشد نکرده است، کاندیدهای اصلی برای کاشت و ترمیم سینه هستند.
در چه مواردی نیاز به جراحی زیبایی سینه نیست؟
البته میدانیم که گاهی اوقات تومور بیمار کوچک است و به موقع به جراح سینه ارجاع میشود و یا نسبت اندازه تومور به اندازه سینه کافی است تا پزشک مجبور به برداشتن آن نشود. یک سینه با حجم زیاد و در درمان سرطان میتوان سینه بیمار را به گونه ای به دست آورد که اندازه و شکل آنها نسبت به طرف مقابل تغییر محسوسی نداشته باشد و در نهایت اندازه و شکل آن قابل قبول و قابل قبول باشد. گرفتن سینه بیمار ترجیح داده میشود که در این صورت نتیجه ترمیم احتمالی بهتر است.
روش های جراحی زیبایی سینه در سرطان پستان
- ترمیم سینه با نسج مصنوعی (پروتز سینه)
- بازسازی سینه با بافت بدن
بازسازی سینه با نسج مصنوعی (پروتز سینه)
پروتزهای سینه که امروزه بیشتر از سیلیکون هستند را میتوان به راحتی با قرار دادن روی سینه ها و ایجاد توده بازسازی کرد.
بازسازی سینه با بافت بدن
در جراحی ترمیم سینه بافت بدن که روش فلپ بافتی نیز نامیده میشود، این جراحی ترمیم با استفاده از بافت طبیعی بدن و جایگزینی آن با بافت داخلی سینه انجام میشود. این روش یکی از راههای بازیابی شکل سینه پس از جراحی برای برداشتن سرطان است.
بهترین زمان جراحی زیبایی سینه
در برخی موارد به دلیل بیماری هایی مانند سرطان، جراح مجبور به برداشتن کل سینه میشود. در این موارد، بازسازی باید همزمان با برداشتن کل سینه انجام شود.